Fytyra është një ndër pjesët mkë të rëndësishme të trupit dhe të pamjes së jashtme për të cilën duhet të ushtroni një kujdes të veçantë.

 

Shkencëyarët në lidhje me shëndetin e saj japin disa këshilla që ju ndihmojnë për një lëkurë sa më të shëndetshme.

 

Ju ndoshta mendoni se është më mirë që lëkurën tuaj ta pastroni para gjumit. Ne do t’ju zhgënjejmë, pasi kjo është e gabuar.

 

Ju duhet të lani fytyrën sapo errësira të bjerë, jo vetëm para se të bini të flini. Qelizat e lëkurës gjithashtu kanë bioritmin e tyre, i cili aktivizohet me rënien e mbrëmjes: ndërrohen të vjetrat, krijohen qelizat e reja të lëkurës.

 

Nëse doni të mbroni lëkurën tuaj nga plakja, mbështesin bioritmin e saj. Lini lëkurën tuaj të përthithë produktet kozmetike, duke i aplikuar ato më herët.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *