Nëse jeni duke u munduar dhe dëshiruar të bëheni pjesë e grupit të njerëzve të suksesshëm, atëherë është mirë të filloni të kopjoni disa prej shprehive të tyre më të rëndësishme.

Mbajtja e inateve – Elon Musk ka thënë se “jeta është shumë e shkurtër për të mbajtur inate afatgjate”. Sa më shumë e mbani mendjen tek diçka negative, aq më shumë energji ju vjedh për të bërë diçka më të rëndësishme.

Mendimi se nuk ka zgjidhje të tjera – Personat e suksesshëm janë të përqendruar të krijojnë gjëra të reja të cilat mund ta ndryshojnë botën, kështu që nisni edhe ju të bëni të njëjtën gjë.

Ankimet dhe fajësimet – Ata kursejnë kohë duke mos u ankuar për asgjë dhe nuk i fajësojnë të tjerët për gjërat e këqija që kanë ndodhur. Siç kishte thënë edhe Tony Robbins, “liderët e shpenzojnë 5% të kohës në problemin e krijuar dhe 95% të kohës për zgjidhjen e atij problemi”.

Nuk qëndrojnë në zonën e komfortit – Fakti është se, duke qëndruar komfort me atë se çfarë keni, ju nuk ndryshoni asgjë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *