1. Njihni llojin e lëkurës tuaj: Kur bëhet fjalë për krijimin e një rutine për kujdesin e lëkurës, njohja e llojit të lëkurës suaj është hapi më i mirë për ta filluar. Kuptoni nëse keni lëkurë të yndyrshme, të thatë, të ndjeshme ose të përzier. Ideja është të përfshini në rutinën tuaj produkte që janë të përshtatshme për llojin e lëkurës suaj.

 

2. Mos u besoni verbërisht reklamave: Nëse do të blini një produkt bazuar në këshillat e një personi me ndikim, duhet të përqendroheni në atë lloj lëkure që kishin ata përpara se të provonin produktin, jo vetëm se sa bukur duket tani. Pavarësisht nga përqindja e komenteve të mira që produkti ka në internet, kontrollimi i listës së përbërësve mbetet qasja më e thjeshtë për ta bërë këtë.

 

3. Njihni bazat: Këto katër rregulla për kujdesin e lëkurës janë themeli i çdo regjimi të duhur të kujdesit të lëkurës, pavarësisht nga lloji i lëkurës: pastrim, hidratim, mbrojtje nga dielli, trajtim.

 

4. Kryeni një testim: Kryeni një testim përpara se të përdorni ndonjë produkt të ri. Për shembull, testoni produktin në një pjesë të vogël të lëkurës brenda parakrahut tuaj. Në këtë mënyrë, nuk do të keni një fytyrë të kuqe, të fryrë ose të irrituar nëse keni një përgjigje alergjike!

 

5. Shkoni te dermatologu: Për të pasur një lëkurë të mirë, duhet të konsultoheni me një dermatolog. Ata jo vetëm që e kuptojnë lëkurën tuaj, por gjithashtu kanë njohuri të rëndësishme për produktin dhe mund të japin rekomandime për t’ia nisur me këmbën e mbarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.