Dhjetëra mijëra njerëz kanë protestuar në kryeqytetin çek, Pragë, duke bërë thirrje për dorëheqjen e kryeministrit Andrej Babis, i cili akuzohet se ka mashtruar me  subvencionet e BE.

 

Organizatorët thanë se deri në 120,000 veta morën pjesë në tubimin e së martës.

 

Por nëse konfirmohet ky numër atëherë kjo do të ishte protesta më e madhe që nga rënia e komunizmit gjatë revolucionit të kadifeut të vitit 1989.

 

Kryeministri Babis mohon që ketë abuzuar me fondet ndërsa nuk I ka kursyer dhe akuzat në drejtim të projekt-raportit të BE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *