Shqiptaret përdorin Maqedoninë si një mënyrë për te ikur ne vendet e Evropës, ku me pas kërkojnë azil politik apo ekonomik.

 

Nga pika e kalimit kufitar ne Qafe Thane, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë se Shtetit, beri edhe një here te qarte se askush nuk do te përfitojë. Ai shtoi se kontrollet janë forcuar dhe nuk do te tolerohen te kalojnë personat qe nuk i përmbushin kriteret.

 

Te mërkurën ne Shqipëri u kthyen nga Franca 30 shtetas shqiptare, te cilëve iu ishte refuzuar kërkesa për azil politik. Autoritetet e këtij vendi kane shprehur vazhdimisht shqetësim per rritjen e numrit te azilanteve.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *