Subscribe

 

Debati per organiken dhe pagat e institucioneve qe do te bëjnë vetingun duket se është mbyllur. Ndryshe nga disa jave me pare, Komisioni i Posaçëm i Kualifikimit dhe Kolegji i Apelimit nuk kane kërkuar personel shtese, duke rezervuar te drejtën qe nese fluksi i punës është i papërballueshëm, t’i drejtohen serish kuvendit.

 

Por opozita ka shfaqur rezerva te forta, se me këto kapacitete vetingu i gjyqtareve dhe prokuroreve nuk mund te realizohet.

 

Buxheti i vetingut është parashikuar 330 milionë leke,  ndërkohe qe nje miliardë leke ne buxhetin e shtetit jane parashikuar per institucionet e reja qe do te ngrihen ne kuadër te reformës ne drejtësi si KLGJ, KLP dhe strukturat qe do te luftojnë korrupsionin tek zyrtaret e larte.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *