Zgjerimi i Aleancës se Atlantikut te Veriut me anëtare te rinj nga rajoni i Ballkanit, nuk shihet si kërcenim per Shqipërinë, qe mbështet përfshirjen e tyre ne NATO. Kështu deklaroi Ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati, ne Konferencën e Ambasadoreve ne Tirane. Shefi i diplomacisë shqiptare deklaroi se synimi strategjik i Shqipërisë mbetet ai i anëtarësimit ne BE, dhe shërbimi i jashtëm është bere instrument kryesor per kapërcimin e disa pengesave. Bushati foli edhe per situaten e fundit ne Europe dhe pasigurinë qe u shkaktua nga rezultati i Referendumit ne Britani. Ndërsa, Ministri i Jashtëm italian Paolo Gentiloni, u ndal ne kete konference ne përpjekjet e vendeve te rajonit per integrimin ne Bashkimin Europian, si dhe sfidën e menaxhimit te fluksit te emigranteve. Persa i përket Brexit ai tha se pavarësisht vështirësive qe solli ky vendim, Europa do te jete ne gjendje te ece përpara dhe do te këtë nje sjellke miqësore me Britaninë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *