Ministri i jashtëm Ditmir Bushati ndodhet ne Nju York, ku mbajti nje leksion ne universitetin Kolumbia, me nje audience te gjere pedagogesh, studentesh dhe njohës te zhvillimeve ne Ballkan.

 

Ministri evidentoi bashkëpunimin e shkëlqyer me SHBA mbi bazat e partneritetit strategjik, kontributi i te cilës është i rendesishem per zhvillimet e qëndrueshme dhe te fqinjësisë se mire ne rajonin e Ballkanit.  Rekomandimi i Komisionit Europian – theksoi Bushati – është nje zhvillim i rëndësishëm per vendet e rajonit për konsolidimin e shtetit te se drejtës, zhvillimin ekonomik dhe bashkëpunimin rajonal.

 

Ministri zhvilloi nje takim edhe me administratorin e PNUD-it, Achin Steiner. Bashkëbiseduesit vlerësuan kontributin qe PNUD jep ne zhvillimin e disa reformave te qenësishme ne Shqipëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *