104 ish-oficerë ushtarakë janë dënuar me burgim të përjetshëm nga një gjykate në Turqi për shkak të përfshirjes së tyre në tentimet e dështuara për grushtin e shtetit në 15 korrik 2016.

 

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan është shprehur shpesh pro rikthimit të dënimit me me vdekje për organizatorët e grushtt të shtetit në vitin 2016 ku vdiqen 260 persona dhe më shumë se 2,200 u plagosën.

 

Qeveria turke më pas ka arrestuar Deri tani në këto dy vite qeveria turke ka arrestuar mbi 50 mijë persona për lidhje me tyre me këtë ngjarje ku akuzohet kleriku Gylen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.