“Bum” të infektuarish mes punonjësve shëndetësore të cilët kanë marrë dozën e parë të vaksinës kundër koronavirusit. Sipas “La Repubblica”, diçka e tillë është vënë re në Palermo, në Urgjencë dhe Kardiologji.

 

Deri tani janë numëruar rreh 20 mjekë dhe infermirë të infektuar, edhe pse kanë marrë dozën e parë të vaksinës mes 31 dhjetorit dhe 7 janarit. Ata po  resin dozën e dytë.

 

Profesori i Higjenës në Universitetin e Palermos dhe drejtori i Institutit të Higjienës së Poliklinikës pyetën kompaninë “Pfizer Italia” nëse shpërthimi i infeksionit ka ndodhur sepse vaksina ndërhyn në testin e shpejtë. Profesori tha se ky është vetëm një sugjerim dhe nuk ka bazë shkencore.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *