Subscribe

Maqedonia e Veriut është e bindur se do të çele negociatat e anëtarësimit brenda vitit. Madje zëvendëskryeministri Bujar Osmani shprehet optimist se vendimi do te merret ne qershor.

 

“90 përqind në qershor, 10 përqind do i lë alternativë për në korrik, nëse ndodhë më tutje vërtet do të jetë dështim i procesit të integrimit në përgjithësi dhe mendoj se do të dëmton rëndë dinamikën e zhvillimeve pozitive këtu, do i jep mesazh negativ rajonit, por do të dëmton edhe kredibilitetin e Bashkimit Evropian.”

 

Raporti i Komisionit Evropian si për Shqipërinë ashtu edhe për Maqedoninë e Veriut do të publikohet më 29 maj.

 

Në date 20 qershor, Këshilli Evropian  pritet te japë vendimin per hapjen ose jo te negociatave per dy vendet e Ballkanit. Por nëse nuk ka një përgjigje pozitive ne qershor, vendimi mund te merret nje muaj me pas.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *