Kryeministri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson iu ka bërë thirrje Izraelit dhe Palestinës që të tërhiqen nga tensionet e përshkallëzuara në Jeruzalem.

 

Përmes një postimi në “Twitter”,  Johnson shkroi: “I kërkoj Izraelit dhe palestinezëve të tërhiqen nga pragu dhe të dy palët të tregojnë vetëpërmbajtje. Mbretëria e Bashkuar është thellësisht e shqetësuar nga dhuna në rritje dhe viktimat. Ne duam të shohim një de-përshkallëzim urgjent të tensioneve.”

 

Mesazhi i tij vjen kur Izraeli shpalli një gjendje të jashtëzakonshme në qytetin qendror të Lod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *