Shirat e rrëmbyeshëm që nisën që prej muajit dhjetor në Britaninë e Madhe kanë shkaktuar përmbytjen e 16 mijë shtëpive. Zonat më të prekura kanë qenë Kubmria, Jorkshajer dhe Lakanshajer. Sipas sekretarit për ambientin në Britani, fundviti i 2015-ës ka qenë më i lagështi në dekadat e fundit. Grupet e emergjencave u kanë ardhur në ndihmë banorëve në zonat e përmbytura, ndërsa qeveria Kameron ka aktivizuar buxhetin prej 2.3 miliardë paundësh, i cili mbahej rezervë në raste përmbytjesh të tilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *