Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu ka njoftuar se bonusi i bebeve do të përfitohet menjëherë nëse fëmija regjistrohet në zyrën e posaçme të çdo marteniteti.

 

Ministrja e njoftoi lajmin gjatë vizitës së bërë në martenitetet e Tiranës, e cila pohoi gjithashtu se nëse regjistrim I fëmijës bëhet më mbrapa, atëherë bonusi do të përfitohet në dy pjësë.

 

“Bonusi i bebes do të përfitohet menjëherë nëse fëmija regjistrohet në zyrën e posaçme të hapur pranë çdo materniteti në vend dhe përfitohet në dy pjesë nëse prindërit zgjedhin ta regjistrojnë të porsalindurin më vonë në gjendjen civile”.

 

Natën e ndërrimit të viteve kanë ardhur në jetë 14 fëmijë, të cilët janë dhë përfituesit e parë të bonusit të bebeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *