Vazhdon të jetë shumë e ndezur situate në kufirin mes Ukrainës dhe Rusisë. Mediat e mëdha ndërkombëtarë kanë raportuar bormbardime në frontin lindor të Ukrainës.

 

Autoritetet ruse u shprehen shumë të shqetësuara në lidhje me atë që po ndodh në këtë pjesë të Ukrainës.

 

Ushtria ukrainase ka njoftuar se nuk po planifikon një ofensivë kundër pozicioneve të separatistëve pro-rusë në lindje të vendit, as një bombardim të popullsisë civile, duke theksuar se dëshiron të “respektojë rreptësisht Marrëveshjet e Minskut dhe rregullat e e drejta ndërkombëtare humanitare.” “Veprimet tona janë thjesht mbrojtëse,” tha Komandanti i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Ukrainës,  Valery Zaluzhny.ombardimet janë duke u zhvilluar në frontin lindor të Ukrainës.

 

Rusia ka njoftuar se nesër, nën mbikëqyrjen e presidentit Vladimir Putin, do të kryejë manovra të “forcave strategjike” të saj, veçanërisht me lëshimin e raketave balistike dhe të lundrimit.  Sipas qeverisë së Ukrainës numri i ushtarëve rusë të dislokuar në kufijtë e Ukrainës ka arritur në 149 mijë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *