Presidenti i Bjellorusisë, Alyaksandër Lukashenko, ka deklaruar se vendi i tij gjithmonë do të jetë “partner i Bashkimit Evropian”.

 

presidenti Lukashenko pas takimit me Komisionerin Evropian për Buxhet dhe Burime Njerëzore Gunther Oettinger, është shprehur se problemet mes BE dhe Bjellorusisë kanë ekzistuar gjithmonë, “por ato nuk kanë karakter kronik dhe mund të zgjidhen”.

 

Ndërkohë në vitin 2016 BE ka lehtësuar sanksionet kundër Bjellorusisë, pas lirimit të disa të burgosurve politikë, por kritikoi qeverinë e Lukashenkos për përdorimin e forces ndaj protestuesve një protestë kundër papunësisë. Lukashenko është pushtet që nga viti 1994.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *