Bilanci i Kompanisë se Shpërndarjes se Energjisë ka rezultuar pozitiv, sa i përket vitit qe lame pas. OSHEE thotë se si pasoje e uljes se humbjeve dhe rritjes se konkurrencës, janë kursyer 61 mln euro per 2015. Ne tenderat e zhvilluar per blerjen e energjisë elektrike per te mbuluar humbjet, kane marre pjese ne gare 10 kompani, ndërsa ne 2013 ky numër ishte vetëm 4. Ky fakt, sipas Operatorit te Shpërndarjes ka bere qe te ulen edhe çmimet e blerjes se energjisë elektrike, ku çmimi mesatar rezultoi 10 euro për megavat/ore me i ulet se ai i vitit 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *