Muaji tetor ka nisur me rënie të ndjeshme të infektimeve dhe vdekjeve nga covid 19.

 

Sipas të dhënave zyrtare për periudhën 7 ditore 28 nëntor 4 dhjetor në spitalet covid raportohen 24 viktima, nga 50 viktima që u regjistruan në javën pararendëse.

 

Ndrëkohë java e fundit ka shënuar përgjysmim të numrit të viktimave nga covid 19 Shqipëri. Në analizën e shifrave zyrtare të ministrisë së shëndetësisë rezulton se për periudhën 7 ditore, 28 Nëntor – 4 dhjetor në spitalet covid kanë humbur jetën 24 pacientë nga 50 që ishte numri i fataliteteve në javën pararendëse 21 – 27 nëntor. Përmirësimi i situatës pandemike në vend ka çuar në uljen e incidencës dy javore të infektimeve nga covid 19.

 

Në dy javët e fundit raportohen 5414 infektime të reja me një incidencë që llogaritet në 193 infektime për 100 mijë banorë, nga 277 infektime për periudhën 1 deri në 14 nëntor.

 

Situata pandemike në vend, testimet, infektimet e reja, fatalitetet, shkalla e pozitivitetit për periudhën:
21 nëntor – 27 nëntor
Testime: 19.629
Infektime: 3.149
Vdekje covid: 50, (mesataraja 7.1 fatalitete në ditë).

 

Shkalla e pozitivitetit: 1 në 6.2 teste pozitiv, ose 16%.
Situata pandemike në vend, testimet, infektimet e reja, fatalitetet, shkalla e pozitivitetit për periudhën:
28 nëntor – 4 dhjetor:
Testime: 15.043, (4.586 testime më pak)
Infektime: 2265, (884 infektime më pak)

Vdekje covid: 24, (26 vdekje më pak se java pararendëse). Mesatarja 3.4 fatalitete në ditë.
Shkalla e pozitivitetit: 1 në 6.6 teste pozitiv, ose 16%.

 

Situata pandemike 14 ditore në Shqipëri, 21 nëntor – 4 dhjetor, incidenca dy javore:
Testimet: 34.669
Infektimet: 5.414
Vdekje covid: 74, (mesatarja 5 fatalitete në ditë).
Shkalla e pozitivitetit: 1 në 6.4 teste pozitiv, ose 15.5%.
Incidenca 2 javore: 193 infektime për 100 mijë banorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *