Themeluesi i Amazon, Jeff Bezos, ka premtuar 2 miliardë dollarë financim për të ndihmuar në restaurimin e peizazheve natyrore dhe transformimin e sistemeve ushqimore.

 

“Natyra është e bukur, por gjithashtu e brishtë,” u tha Bezos delegatëve në konferencën e klimës COP26 të martën. “M’u kujtua kjo në korrik kur shkova në hapësirë ​​me Blue Origin. Më thanë se duke parë tokën nga hapësira ndryshon thjerrëzën përmes së cilës ju shikoni botën, por unë nuk isha i përgatitur për të vërtetën”, shtoi ai.

 

Duke e përshkruar vitin 2021 si një vit kritik, Bezos i kërkoi njerëzimit “bëhen së bashku për të mbrojtur Tokën”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *