Pelegrinazhi i 13 të martave të shënjta në Kishën e Shna Ndout në Laç solli mijëra besimtarë nga i gjithë Shqipëria në vendin e shenjtë.

 Lutjet për më shumë shëndet dhe mbarësi ishin primare për ta, ndërkohë që masat anti-covid dhe rregullat e  distancimit fizik nuk u respektuan.

Kujtojmë që në 8 të martat e para të ritualit, besimtarët e krishterë nuk kanë frekuentuar kishën për shkak të izolimit nga koronavirusi.

Numri i madh i besimtarëve shaktoi trafik të rëndur në autostradë, deri në mbërritjen në destinacion, në kishën më të vizituar në vend.

Ritual i 13 të martave mbyllet në 13 Qershor, natë kur mijëra besimtarë pavarësisht llojit të besimit bashkojnë lutjet e tyre për një vit më të begatë dhe të qetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *