Subscribe

Pas përfundimit te muajit te sakrificës Ramazanit, besimtarët kanë nisur festimet per Fiter Bajramin.
Me mijëra besimtarë kanë falur Bajramin në qendër të qytetit të Elbasanit. Myftiu Agim Duka, duke e cilësuar agjërimin një prej shtyllave kryesore të besimit, ka bërë thirrje për distancim nga ekstremizmi i dhunshëm, duke i quajtur aktet terroriste, vepra të mendjeve të sëmura.
Edhe ne Durrës besimtaret kane marre pjese ne faljen e Bajramit. Ne ceremoninë e zhvilluar ne xhaminë e qytetit myftiu i Durrësit, ka uruar veçanërisht ata qe agjëruan për nje muaj Ramazanin, duke u lutur qe zoti tua shpërblejë sakrificën e tyre. Mëngjesin e kësaj te marte, qindra njerëz u mblodhën në xhamitë e Fushe Krujës dhe kryen ritet për faljen e Namazit. Edhe në Korçë, besimtarët zhvilluan ceremoninë e faljes. Ata janë përshëndetur nga myftiu Qazim Muci, i cili apeloi për më shumë dashuri, respekt dhe tolerancë. Me të njëjtën atmosfere festive, Namazi i Fiter Bajramit është falur që në orët e para të mëngjesit edhe në Shkodër. Besimtarët mysliman në Kukës kanë falur në orët e para të mëngjesit në xhaminë e qytetit namazin e Fitër Bajramit. Në mesazhin e tij para besimtarëve, myftiu Islam Hoxha e ka cilësuar muajin e Ramazanit si një periudhe përkushtimi më shumë që bënë agjëruesit ndaj Krijuesit. Pas ritualit, besimtarët janë shpërndarë për të festuar me familjet e tyre, por edhe në ambiente të përbashkëta sipas traditës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *