Subscribe

Ish kryeministri Sali Berisha ka deklaruar se arsimi ka nevojë urgjente për ndryshim rrënjësor.

 

Ai theksoi se nëse nuk ndodh ky ndryshim gjendja do të shkaktojë largimin e pedagogëve nga vendi. Berisha tha se duhet të krijohen kushtet, të përgjysmohen tarifat dhe të shumëfishohen financimet për kërkime shkencore, duke i tërhequr kështu veshin ministres Evis Kushi për situatën në të cilën gjendet sistemi arsimor.

 

“Arsimi ka nevojë urgjente për ndryshim, për ndryshim rrënjësor të pedagogut, trupës akademike, përndryshe ajo do emigrojë do ikë kush të mundet. Arsimi ka nevojë urgjentë për krijimin e kushteve dhe hapjen drejt të rinjve, mundësish përgjysmimin e tarifave dhe shumëfishimin e financimeve të kërkimeve shkencore“, tha Berisha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *