Po përgatisnin te kryenin nje sulm terrorist ne Belgjike, por jane arrestuar nga policia. Prokuroret belg deklaruan se kane prangosur dy vëllezër, Nuredin dhe Hamza H. pas bastisjes se shtëpisë se tyre. Njeri prej vëllezërve është 33 vjeç. Operacioni antiterrorizëm u krye gjate nates, ku u zhvilluan kontrolle ne rajonin Mons, dhe ne qytetin e Liezhit. Ne banesat e bastisura megjithatë nuk jane gjetur arme, apo eksploziv. Ne deklaratën e zyrës se Prokurorisë, theksohet se deri tani nuk janë zbuluar lidhje te dy vëllezërve te arrestuar me sulmet e marsit ne Bruksel. Belgjika ndodhet ende ne alarm qe pas shpërthimeve me bomba ne aeroportin e Brukselit dhe ne nje stacion metroje, ku gjeten vdekjen 32 vete. Sulmi u mor përsipër nga Shteti Islamik. Autoritetet shtuan masat e sigurisë ne prag te festes kombëtare ne 21 korrik, te ndikuara edhe nga sulmi i Nices me kamionë ne ditën e Bastrijes, ku mbeten te vrare 84 persona.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *