Presidenti i Shqipërisë Bajram Begaj ka vizituar ditën e sotme Maqedoninë e Veriut, ku ka takuar disa prej liderëve të rajonit dhe të shtetit maqedonas.

Pas takimeve kreu i shtetit shqiptar ka mbajtur një konferencë të përbashkët për mediat me Presidenten e Maqedonisë së Veriut, Gordjana Siljanovska, dhe atë të Malit të Zi, Jakov Milatoviç.

Prtesidenti Begaj kla vlerësuar miqësinë e mirë mes shteteve, ndërsa ka kërkuar që kjo rrugë e nisur të vijojë edhe në të ardhmen.

Begaj gjithashtu ka kërkuar që shtetey të bashkëpunojnë me njëra-tjetërn në rrugën e tyre drejt Bashkimit Europian.

Të vijojmë politikat e fqinjësisë së mirë dhe të përshpejtojmë procesin e integrimit tonë të përbashkët”, tha Begaj.

Ky është dhe takimi i parë i Presidentit Begaj me presidenten e zgjedhur të Maqedonisë së Veriut, Gordiana Siljanovska.

/Vizionplus.tv/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *