Subscribe

Për situaten mes Kosovës dhe Serbisë foli edhe presidenti i vendit Bajram Begaj  i cili u shpreh se kriza në komunat veriore të Kosovës ishte e panevojshme.

 

BAJRAM BEGAJ

 

PRESIDENT I SHQIPERISE

 

“Askush nuk është i kënaqur me sjellje që nuk i shërbejnë rajonit në momentin që i gjithë Ballkani Perëndimor është në process integrimi. Në kohën kur ne prisnim zhvillimin e negociatave mes Kosovës dhe Serbsë”

 

I pyetur për komunkimimet e tij me krerët e shtetit të kosovës, Begaj tha se ato janë të vazhdueshme:

 

“Kam shprehur mbështetjen e Shqipërisë dhe kam vendosur theksin e domosdoshmërisë për vazhdimin dhe zbatimin e marrëveshjeve të arritura në Bruksel e Ohër. E përsëris, për mua sovraniteti i Kosovës është i padiskutueshëm dhe ndërtimi i institucioneve demokratike është gjithashtu i domosdoshëm. Sa i përket qëndrimit, unë kam bërë një thirrje vllazërore për autoritetet  e Kosovës; duhet të kenë durim, maturi, dhe duhet të koordinohen me partnerët tanë strategjik.”

 

Këto deklarata president i bëri në konferencën e përbashkët me homologun estonez Alar Karis i cili vizitoi sot Tiranën, vizitë kjo e para e një Presidenti estonez në Shqipëri.

One thought on “Begaj: Kosova të bëjë durim/ “Qeveria në Prishtinë të kordinohet me partnerët strategjikë”

 1. HEU, KRYETARI I SHQIPËRISË BEGAJ: KOSOVA T’BEJË DURIM/”QEVERIA NË PRISHTINË
  TË KORDINOHËT ME PARTNERËT NDËRKOMBËTARË!” MOS KORDINIMI I SHQIPËRISË
  ME KOSOVËN DHE MBARË POPULL KOMBIT TË SHQIPTARISË, NA KA SJELLUR DERI NË KETË GJENDJE ALARMANTE, QË PARTNERËT NDËRKOMBËTARË TË SHQIPTARISË
  NA E KANË KTHYER SHPINËN DHE, NË VEND TË NA PËRKRAHIN ATA PO NA SHTYNË
  O, PËSHTYNË DHE, ËSHTË RREZIK QË TA HUMBIM EDHE LUFTËN ÇLIRIMTARE O, TË
  ÇLIRIMIT TË KOSOVËS; SEPSE, QE PSE: HAPTAS EUROPA E PËRKRAH RUSO SERBINË,
  NË VEND QË TA DENOJË SERBINË PËR SULMET NË VERI TË KOSOVES DHE TENTIMIN
  PËRMES FANTAZMAVA KOMOSACIONE-KRRAKAZMA HORRRORFRAKCIONE KERKON,
  TENTON T’RIKTHEHËT DHE T’RIZHBEHËT TERË PAVARËSIA,LIRIA SHTETIT KOSOVES!
  ATHUA QË DO TË NA VRETË DHE NA MALLKOJË GJAKU I DËSHMORËVE QË U FLIJUAN
  PËR LIRI PAVARËSI DHE DEMOKRACI TË KOSOVËS, PO DHE T’MBARË SHQIPTARISË!!.
  TË FALA REFUGJATË TË LUFTËS TERRORIZUAR NGA RUSO SERBIA TERË TERBIM PER
  MERGIM, MARRSHIM PA KTHIM GJERË NË AMSHIM OOOJ, GOLGOTA SHQIPTARE!!.
  MANI USA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *