Për disa njerëz, zhvendosja jashtë vendit mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar cilësinë e jetës së tyre. Por, cilat janë qytetet më të mira në botë për të jetuar?

 

Njësia e Inteligjencës Ekonomiste (EIU) ka ndarë sot Indeksin e tyre vjetor të jetesës.

 

Qytetet më të mira për të jetuar në botë bazohen në faktorët që ndikojnë në cilësinë e jetës, ku u gjykua mbi stabilitetin, kujdesin shëndetësor, kulturën dhe mjedisin, arsimin dhe infrastrukturën.

 

Studimi i këtij viti gjithashtu tregoi se si vendet iu përgjigjën pandemisë së koronavirusit.

 

Në vend të parë renditet Auckland, pas bllokimit të suksesshëm të Zelandës së Re vitin e kaluar.

 

Vihet në dukje gjithashtu se gjashtë nga 10 qytetet kryesore janë në Zelandën e Re ose Australi.

 

1.Auckland, Zelanda e Re

2.Osaka, Japoni

3.Adelaide, Australi

4.Wellington, Zelanda e Re

5.Tokio, Japoni

6.Perth, Australi

7.Cyrih, Zvicër

8.Gjenevë, Zvicër

9.Melburn, Australi

10. Brisbane, Australi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *