Delegacioni i Bashkimit Europian në Shqipëri ka reaguar në lidhje me aktet e dhunës që kanë shoqëruar protesten e opozitës tek kryeministria.

 

BE-ja i bën thirrje të dyja paleve politike, opozitës dhe qeverisë që të tregojnë vetepërmbajtje.

 

“E drejta e qytetareve që të shprehin veten e tyre nëpërmjet protestave paqësore eshte vlera thelbësore e demokracisë europiane.”

 

Më tej delegacioni i BE n Shqipëri shton se dëmtimi i pronës publike është i papranueshëm. I bëjmë thirrje urgjente të dyja paleve që të shmangin dhunën e metejshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *