Shumë vende të bashkimit evropian si  Franca, Italia dhe Gjermania kete të premte kanë rinisur  fushatën e vaksinimit me Astrazeneca,pas vendimit e agjencisë evropiane te barnave, ku e cilësoi injektimin me këtë vaksinë si të sigurt dhe efektive.

Kryeministri i britanisë e madhe, Boris Johnson, njoftoi se do të vaksinohet me vaksinën e Covid19, të kompanisë AstraZeneca, për të qetësuar qytetarë për sigurinë e injektimit.

 

BORIS JOHNSON

KRYEMINISTËR NË BRITANINË E MADHE

“Vaksina AstraZeneca eshte e  sigurt, por ajo që mbetet shqetesuese  është infektimi me Covid. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që të gjithë të injektohemi.”

 

Ashtu si homologu i tij edhe Kryeministri Francez Jean Castex do të marrë vaksinën AstraZeneca në një përpjekje për të bindur publikun për sigurine e dozws.

 

Spanja, Portugalia dhe Hollanda njoftuan se do të rinisin procesin javën e ardhshme. Por Norvegjia, Suedia dhe Danimarka thane se ata nuk do te fillojne fushatën e vaksinimit me astrazeneca ndërsa të kryejnë rishikimet e tyre të pavarura.

 

13 vende të BE-së pezulluan përkohësisht administrimin e vaksinës AstraZeneca pas shqetësimeve për mpiksjes së gjakut tek disa të vaksinuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *