Bashkimi Europian vendosi sot qe të mbajë në fuqi vendimin për mbylljen e kufijve të jashtëm të unionit.

Përfaqësuesit e vendeve anëtare nuk pranuan lehtësimin e levizjes dhe hapjen grauale me vendet e Ballkanit Perëndimor.

Përveç kufizimeve që do të mbeten në fuqi me Shqipërinë, Kosovën, Maqedoninë së Veriut dhe Bosnje Hercegovinën, edhe qytetarët e Serbisë dhe Malit të Zi nuk do të mund të udhëtojnë brenda vendeve të unionit.

Çdo vendim tjeter pritet te merret vetem ne varesi te numrave te pandemise se çdo shteti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *