Komisioni Europian do të prezantojë një propozim për krijimin e një “pasaporte” vaksinimi të covid-19.

 

Ursula von der Lajen, përmes një postimi në twitter, njoftoi se propozimi ka si synim të  mundësojë udhëtimin e lirshëm të qytetarëve.

 

“Kalimi dixhital do sigurojë të dhëna nëse një person është vaksinuar si dhe do të japë informacione mbi  njerëzit që e kanë kaluar covid-19”,  shkruan presidentja në twitter.

 

Sipas presidentes së komisionit europian qëllimi është që qytetarët  të lëvizin të sigurt në bashkimin europian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *