Subscribe

Lulzim Basha zhvilloi një takim me të rinj që studiojnë në Universitete të huaja por edhe me sipermarrës me të cilët ndau idetë e tij mbi ekonomine, tregun dhe konkurencen.

Kreu i opozitës tha se sistemi ekonomik duhet rindërtuar.

Kryedemokrati shpjegoi edhe objektivat e tij kryesor me fokus ringritjen e ekonomisë.

 

Objektivi i parë i planit tonë ekonomik, rikthimi i konkurrencës.Objektivi i dytë, kthimi i Shqipërisë në një vend konkurrues në rajon.Stimulimi i start up-eve të reja,  ësht ë një instrument kryesor zhvillimi.Ne mendojm ë se mbështetja e sipërmarrjes rinore me skema financimi  ësht ë plotësisht e mundshme. Thelbi i ekonomisë së tregut, konkurrenca.Pa konkurrencë nuk mund të ketë rritje ekonomike. Por ata që duhet të garantojnë konkurrencën, e kanë vrarë atë.

 

Ai shtoi se një nga problemet kryesore të ekonomisë  është monopolizimi.

Basha tha mes të tjerash se synimi I tij kryesor  është që ndryshimit t’i japi fytyrën e rinisë shqiptare.

 

Shqipëria është me fat që të rinjtë më të talentuar kthehen ta ndihmojnë.Kur u jepen mundësitë, të rinjtë shqiptarë performojnë më mirë se të rinjtë europianë.Një qeveri e dështuar prej 7 vitesh duhet të shkojë qe ne të sjellim ndryshim.Ndryshimi mund të vijë vetëm nga bashkimi kundër të keqes. Potenciali numër 1 mbetet rinia shqiptare.Të rinjtë shqiptarë, segmenti më i arsimuar në perëndim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *