Lulzim Basha  ka kujtuar nëpërmjet një postimi në facebook, ish Presidentin e Kosovës Ibrahim Rugova, 15 vite pas ndarjes së tij nga jeta.

 

Kryedemokrati shkuan se Rugova ishte një yll polar për të ardhmen e Kosovës dhe shembull I europianizimit.

 

 

Ibrahim Rugova, shqiptari që udhëhoqi lëvizjen më të madhe paqësore në Europën moderne vijon të mbetet një shembull i europianizmit dhe i Europës moderne.Projekti i tij i qartë për Kosovën e lirë dhe të pavarur në miqësi me Shtetet e Bashkuara dhe anëtare e Bashkimi Europian duhet të vijojë të mbetet yll polar për politikën e sotme dhe të ardhmen e Kosovës. Si një shenjë maturimi dhe përmbushje asaj për të cilën lideri historik i Kosovës punoi dhe u përpoq çdo ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *