Dhjetëra banorë të fshatit Alarup kanë dalë në protestë duke bllokuar rrugën kryesore të fshatit për të mos lejuar kalimin e kamionëve të tonazhit të rëndë të cilët shfrytëzojnë minierat e qymyrit në këtë zonë.

 

Sipas banorëve prej disa ditësh kamionët të tonazhit të rëndë kalojnë ditën dhe natën në këtë rrugë duke transportuar mineral.

 

Kjo është për shkak për dëmtimin e rrugës e cila sipas banorëve është e amortizuar dhe me kalimin e këtyre kamionëve po shkon drejt shkatërrimit.

 

Banorët kishin bllokuar sot një kamion të cilin nuk e kanë lejuar të shkojë drejt minierës dhe thanë se edhe ne ditët ne vijim në rast se nuk do të ketë reagim për ndalimin e tyre nga institucionet përkatëse do të jenë në rrugë me gratë e fëmijët e tyre për të mos lejuar kalimin e kamionëve.

 

Sipas tyre rruga që dëmtohet përfshin 3 fshatra, Alarup, Bratomirë e Blacë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.