Drejtuesi Politik Partisë Socialiste për Qarkun e Fierit Taulant Balla prezantoi sot kandidaten e PS për kryetare bashkie në zgjedhjet e 14 Majit, Eriselda Sefa.

Në fjalën e tij Balla tha se bashkë me Eriseldën vetëm në një vitë kemi arritur të sigurojmë punë dhe të fillojmë punë të rëndësishmë për Bashkinë Lushnje dhe për qyetitin e Lushnjes.

Sipas Ballës nuk ka lushjarë dhe lushnjare që nuk e ka ndarë mendjen që në 14 Maj të votojë vajzën punëtore tëLushnjes, Eriselda Sefën.

“Praktikisht kemi hyrë në fushatën zgjedhore një fushatë që unë do ju kërkoja sot të jetë e fokusuar tek një punë që do duhet ta bëjmë të gjithë në qytetin e bukur të Lushnjes dhe në gjitha njësitë duke mbjellë pemë, ne do mbjellim pemë të bukura sot këtu në lulishte dhe do vazhshdojmë të mbjellim pemë në gjitha ato që kishim planifikuar se shpenzimet të kasaj fushate le ti dhurojmë Lushnjes në formën e pemëve luleve sepse mendoj që ajo që ka më shumë rëndësi në fund të këtij procesi është dashuri për këtë qytet të bukur, i cili ka hyrë në një fazë të re transformimi unë jamë shumë krenar që bashkë me Eriseldën vetëm në një vit kemi arritur të sigurojmë punë dhe të fillojmë punë të rëndësishme për Bashkinë Lushnje dhe për qyetitin e Lushnjes. Do të jetë Eriselda ajo që do të flasi gjerë e gjatë për këto projekte të rëndësishmë të këtij transformimi të këtij qyteti dhe kësaj bashkie ku një peshë të rëndësishmë zë vëmendja jonë për bujqësninë .Lushnja si bashki, si pjesë e qarkut të Fierit ka kontributin më të rëndësishëm në prodhimet bujqësore shqiptare të cilat sot me krenari eksportohen në çdo cep të europës dhe prandaj duhet që puna e eriseldës në 4 vitet që do të vijnë duhet të jetë e ndarë mes kujdesit për infrastrukturën e përgjithshme të qytetit dhe gjitha njësive dhe të kujdesit për bujqësinë. Edhe këtu ajo që na mbetet ne është pjesa e kujdesit për infrastrukturën bujqsore kanale vaditëse, kanale kalluese dhe gjithçka tjetër që u nevojitet, rrugët e arave dhe gjithçka tjetër që u nevojitet këtyre banorëve të mrekullueshëm të Lushnjes. Nuk e fsheh jam gjithmonë e më shumë i dedikur për të bërë më shumë punë të mira për Lushnjn sepse mendoj se ketij populli këq të mirë kaq punëtor i kemi borxh shume vite për punë të humbura që nuk i kishim realizuar në kohën e duhur dhe e vërteta është që ndërsa ne fioluam të hiqnim një prej plagve më të mëdha të këtij qyteti sikurse ishte perroi i lushnjes nuk kishte nje qytetar të këtij qyteti që të mos na falenderonte.
E ku gjë më të bukur që detyra që ne kemi që të marrim sa më shumë bekime dhe falenderime të atyre që kemi nderin ti përfaqësojmë. Dhe ndërkohë për pak ditë fillojmë edhe një prej arterive më të rëndësishmë të këtij qyteti unaza e Lushnjes e cila ishte tërësisht e lënë në harresë por shumë shpejt do të kthehet në një arterie të rëndësishme të zhvillimit ekonomik dhe social të këtij qyteti. Për ne insfrastruktura shkollore mbetet një prej investimeve më të të rëndësishmë dhe Eriselda do të qartësojë më së miri të gjitha projektet tona për rikonstruksionet e shkollave krijimin e hapësirave sportive, palestrave, të cilat janë ilaci i vetëm dhe i domosdoshëm për largimin e të rinjve nga veset e moshës. Ne do të vazhdojmë të investojmë në infrastrukturën sportive duke e bërë klubin e Lushnjes duke e berë klubin e Lushnjes që të ket më shumë kapacitete. Spitali i Lushnjes për mua është objektivi i radhës për ta transformuar atë në një spital, peshën e ka sepse ja japin stafi i mrekullueshëm por ja jep edhe nevoja që ka kjo bashki e madhe e cila është sa një prefekturë. Lushnja është pak më e madhe së prefektura e Gjirokastrës . Në këtë këndvështrim nevoja për të pasur një spital modern në Lushnje është dhe mbetet bashkë me kolegët e mi 4 deputetët e Lushnjes një prej prioriteteve tona madhore. E fillojme kete fushate zgjedhore dhe sot jemi ketu per te prezantuar jo vetem Erisdelden se unë mendoj që nuk ka lushjar e lushnjare që nuk e ka ndarë mendjen që në 14 Maj të votojë vajzën punëtore tëLushnjes, Eriselda Sefën . Isha në kafe para se te vija ketu me ata që janë më demokratët e Lushnjes dhe me zemër e thonë që kësaj rradhe do votojnë Eriseldën sepse besojnë që puna e nisur është një punë në drejtimin e duhur të transformit të këtij qyteti”, tha Balla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *