Lajmi se Al Pacino, aktori 83-vjeçar është në pritje të fëmijës së tij të 4 me të dashurën 29-vjeçare Noor Alfallah, bëri xhiron e rrjetit. Por nëse flasim gjithmonë për moshën biologjike të grave dhe vajzave a ka një orë biologjike për meshkujt dhe burrat?

 

Shkelqim Balili, mjek gjinekolog në një intervistë për emisionin Vizioni i Pasdites në Vizion Plus tha se burrat mund të jenë të aftë të prodhojnë spermatozoidë dhe të bëhen baba deri në moshën 60-vjeçare.

 

Mjeku shton se edhe ai vetë mund të krijojnë ovulacion.

 

Burrat prodhojnë qeliza seksuale mashkullore që quhen spermatozoidë. Këto speramatozoidë prodhohen çdo tre muaj, dhe duan dy javë që të kalojnë në test dhe përmes testit të kaloj në oragnin mashkullor që të shkojë më pas në organin femëror, për të dhënë fekondimin.

 

Mundësia për të krijuar shtatzëzani te meshkujt ekzistojnë sepse prodhojnë spermë. Nga mosha 14 deri në 50-60, një spermë e shëndetshme jep shtatëzani. Ka një sërë faktorësh që ndikojnë në prodhimin e spermës.

 

Unë kam raste të tilla plot, që në moshën 50-60 vjeç kanë dhënë shtatëzani. Problemi qëndron tek femrat. Ora biologjike e femrës është deri në 55-vjeç. Kur te një femër, nuk ka asnjë ditë cikël jemi në menopauzë dhe veza ka dalë jashtë funksionit. Edhe unë mund të krijoj një ovulacion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *