Ndërsa Koreja e Veriut ka paralajmëruar një tjetër test bërthamor, SHBA kane treguar forcën. Dy avionë bombardues B-1 supersonike kane fluturuar ulet mbi Korenë e Jugut, mbi një baze ajrore 77 km nga kufiri mes dy koreve. Ky është nje sinjal paralajmërues per shtetin komunist, pasi këta avionë jane ne gjendje te mbajnë raketa bërthamore dhe bomba qe mund te shkatërrojnë edhe bunkerë nëntokësore. Edhe me herët SHBA kishte kërcënuar me pasoja serioze, nese do te ketë teste te tjera bërthamore. Bisedimet gjashte paleshe mes SHBA, Rusisë, Koresë se Jugut, asaj te Veriut dhe Kinës, per ndaljen e programit bërthamor te Penianit janë bllokuar qe prej vitit 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *