Kryeministri i Australisë Scott Morrison  i gjendur në një situatë emergjente këtë të hënë është shprehur se qeveria nuk do të ulë rendimentin e punës në industrinë e qymyrgurit.

 

Investimet në industrinë e përpunimit të qymyrgurit ka qenë një ndër fokuset kryesore të Australisë pavarësisht paralajmërimit të kryebashkiakëve për efektet në ngrohjen globale.

 

Në këtë industri janë të punësuar mbi 38 mijë persona ndaj dhe kryeministri i vendit deklaron se është një lëvizje e pakujdesshme të ulësh rendimentin e punës pasi do të ndikonte negativisht në ekonominë e vendit.

 

Shumë qytetarë shprehen të pakënaqur për këtë vendim pasi ata e vlerësojnë djegien e qymyrgurit si një faktor që ka shkaktuar nxehtësinë e madhe në vend si dhe zjarret shkatërruese.

 

Ndërkohë kohët e fundit Australia po përballet me zjarre të shumta që e kanë përfshirë vendin ku  kanë shkaktuar nëntë vdekje dhe kanë shkatërruar me qindra shtëpi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *