Subscribe

 

Korça ishte epiqendra e festes së Krishtlindjeve në juglindje, ndërsa vizitoret e turistet që e zgjodhën për të kaluar këtë ditë të veçantë, ishin të shumtë.

 

Meshën e se Dielës e ka mbajtur ne Katedralen Ngjallja e Krishtit, Hirësia e Tij Mitropoliti i Korçës Joan Pelushi.

 

Qindra besimtare te krishtere iu bashkuan ceremonisë fetare edhe ne kishën e Shën Astit ne Durrës.

 

Atmosfera festive pushtoi edhe Shkodrën. Në katedralen e “Shën Shtjefnit”, mesha u drejtua nga Arqipeshkvi Agelo Massafra .

 

Edhe besimtarët katolike ne qytetin Elbasanit kane kremtuar krishtlindjen ne një meshe ne kishën Shën Piu X.

 

Lindja e Jezusit është kujtuar me ceremoni fetare edhe në Lezhë, Gjirokastër, Fier dhe Berat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.