Subscribe

Kjo është Suzana Spahiu. Prej 15 vitesh ajo vuan nga astma. Gjithçka ka nisur nga alergjia, qe me pas i kaloi ne sëmundje kronike.

 

Per mjeken alergologe Mira Xhixha, rastet e diagnostikuar me astme rriten çdo vit. Sipas saj, nuk duhen nënvlerësuar shenjat qe te çojnë ne alergji, qe shpeshherë ngatërrohen me simptomat e gripit. Shqiptaret, sipas alergologes Mira Xhixha e nënvlerësojnë sëmundjen e astmës, duke mos e mbajtur nen kontroll.

 

Në Shqipëri, 3 për qind e popullsisë janë të sëmurë me astmë, dhe 4 për qind e fëmijëve vuajnë po këtë sëmundje. Prevalenca e astmës në vendin tonë po rritet me 5 për qind në vit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *