Ashpërsohet gara mes kandidateve republikane per president te SHBA. Multimiliarderi Donald Trump ka ndryshuar qëndrim dhe ka vendosur te mos mbështesë asnjë kandidat te partisë, përveç vetes, duke shtuar fërkimet me rivalin kryesor Ted Cruz. Debati i radhës nje jave përpara votimit ne Wiskonsin u transmetua nga televizioni CNN.

Donald Trump: Nuk do te mbështes asnje kandidat republikan per zgjedhjet presidenciale te 8 nëntorit. Nuk me kane trajtuar ne mënyrë te padrejte.

Por as Cruz nuk ka ndërmend ta mbështesë Trump.

Ted Cruz: Me lejoni t’u tregoj zgjidhjen time. Donald nuk do te jete kandidat i republikaneve. Ne do ta mundim ate. Por nuk do te mbështes dike qe sulmon bashkëshorten dhe familjen time.

Trump u kundërpërgjigj se nuk ka nevoje per mbështetjen e Cruz, pasi ka ate te amerikaneve. As Kasick, guvernatori i Ohajos duket se nuk do te mbështesë asnjë kandidat.

John Kasich: Une jam kandidati me i mire per president, edhe pse me kane shpërfillur ne shumicën e debateve. Me kane shqetësuar disa gjera qe kam pare, por do te shoh se çdo te ndodhe.

Gjate debatit tre kandidatet u fokusuan ne çështje te politikes se jashtme. Trump perseriti se NATO është vjetruar dhe se prioritet i qeverise duhet te jete siguria, Ndersa Cruz u ndal tek lufta kundër ISIS, ku mbrojti idene se duhen bombardime per te goditur infrastrukturën e tij.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *