Anisa Bahiti, aktiviste e shoqërisë Civile dhe një sërë organizatash që operojmë në qytetin e Vlorë, janë angazhuar këtë të mërkurë në mbledhjen e firmave për peticionin i cili parashikon ashpërsimin e dënimit të dhunuesve dhe vrasësve të grave në Shqipëri.

Bahiti tha se mbledhja e 50. 000 mijë firmave është hapi i parë për të kërkuar impenjimin serioz të deputetëve të kuvendit të Shqipërisë për ndryshimin e kodit penal. Konkretisht kërkohet burgim deri të përjetshëm për ekzekutorët dhe autorët e dhunës deri më vrasje në familje, kryesisht ndaj vajzave dhe grave.

Iniciativa shtrihet në Vlorës, pas Elbasanit. Ndërsa u mbështet nga të rinj e të reja, shoqata dhe këshilltarë bashkiak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *