Me ardhjen e vjeshtës dhe shtimit të rasteve me Delta, vendet iu rikthyen masave kufizuese në kufi. Lëvizja drejt Maqedonisë së Veriut tani është e kushtëzuar me disponimin e certifikatës së vaksinimit.

 

Ata që nuk janë të vaksinuar, duhet të kryejnë testin PCR jo më vonë se 72 orë nga udhëtimi ose testin e shpejtë antigen jo më vonë se 48 orë.

 

Masat e reja kanë hyrë në fuqi këtë të mërkurë (1 shtator), ndërsa Drejtoria Vendore e Kufirit dhe Migracionit Korçë njoftoi se ata që do të udhëtojnë tranzit për në Maqedoninë e Veriut, duhet të plotësojnë një deklaratë në pikat e kalimit kufitar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *