Subscribe

 Dy institucione, Operatori i Sistemit të Transmetimit si dhe Autoriteti Rrugor i janë drejtuar kompanisë së sigurimit për konfiskimin e sigurimit të konstratës nga ana e kompanisë DH Albania, e cila ka mashtruar me dy tenderat e fituar.

 

Por duket se ky proces do të përfundojë në gjykatë, pasi kompania e sigurimit refuzon të paguajë. Sipas tyre mashtrimi që ka kryer firma DH Albania nuk është pjesë rriksut për të cilin është siguruar kontrata si dhe oferta.

 

Avni Ponari përfaqësues një prej kompanive të sigurimit tregon se nuk është në tagrin e tyre verifikimi i dokumentacionit që paraqet një firme  cila ka lidhur marrëveshje me një ent publik.

 

Operatori i ssitemit te trasnmit kërkon sekuestrimin e shumës prej 144 milion lekë, ndërsa ARRSH këkron 269 milion lekë.

 

Por gjasat janë që ky proces do të përfudojë në kaluarin e drejtësisë dhe shteti shqipatrë vështorë se do të përfitojë ndonjë qindarkë.

 

 

Kompani DH Albania një muaj nga krijimi i saj arriti të fitojë nëpërmjet mashtrimit  dy tendera publikë me vlerë afro 30 milion euro. Por pas verifikimeve rezultoi se ajo kishte flasifikuara një pjesë të mirë të dokumentacionit.

 

Sipas Zërit të Amerikës, pas kësaj kompanie fshihet biznesmeni i njohur Bashkim Ulaj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.