21 emigrante jane ndaluar nga policia italiane ne Salento, ndërsa ne pranga ka përfunduar nje shqiptar, i cili dyshohet te jete skafisti qe i transportonte. Ky mund te jete sinjali i pare i rihapjes se rrugës se Adriatikut, pasi emigrantet e ndaluar jane siriane, somaleze dhe iraniane. Sipas mediave fqinje, se bashku me shqiptarin eshte arrestuar edhe nje tjetër skafist, shtetas grek. Mes emigranteve ishin edhe 5 gra. Vetëm pak dite me pare, ne kampin e Idomenit ne Greqi ishin shpërndare fletushka, ku këshillohej udhëtimi drejt Shqipërisë, per te vijuar me pas me kalimin ne vendet e Evropës Veriore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *