Sekretari i përgjithshëm i  qeverisë  së Maqedonisë së Veriut, Muhamed Zeqiri, është arrestuar në shkup për keqpërdorim të detyrës.

 

Policia e prangosi zyrtarin e lartë, pas vendimit te gjykatës themelore, e cila dha ndaj tij, masën e arrestit me burg per 30 ditë.

 

Zeqiri dyshohet se ka keqpërdorur pozitën dhe autoritetin zyrtar në  një kontratë për shërbime konsulence.

 

Nga muaji prill 2021 e deri në janar 2022, Zeqiri lidhi një kontratë për shërbime konsulence pa ndjekur procedurat e prokurimit publik. Vlera e saj ishte 940  mijë euro, dhe sipas prokurorisë ajo tejkalonte me 140 mijë euro shumen e paracaktuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.