Një vale arrestimesh ne radhët e akademikeve turq. 12 persona përfunduan ne pranga, me akuzën e propagandës terroriste, ndërsa urdherarrestet u lëshuan per 9 te tjerë, pas firmosjes se një peticioni qe apelon per paqe me kurdët. Personat dënonin operacionet ushtarake kundër rebelëve kurdë në juglindje të vendit. Sipas agjencisë “Anadolli”, te arrestuarit janë profesorë ne nje universitet pranë Stambollit. Dokumenti është firmosur nga rreth 1200 akademike, qe kërkojnë ndalimin e masakrës dhe dëbimit te popullit kurd.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *