Imazhet e reja të publikuara tregojnë top-sekretin B-21 Raider, një bombardues me energji bërthamore prej 745 milionë dollarësh, që ngrihet në qiell për testin e tij të parë të pranuar publikisht.

Bombarduesi, i fotografuar në fluturim gjatë fazës së tij rigoroze të testimit, shënon një moment historik të madh në zhvillimin e tij. Ky test fluturimi është një hap kritik përpara se Forcat Ajrore të SHBA të ecin përpara me porosinë e parë të të paktën 100 bombarduesve të tillë.

B-21 Raider reklamohet si një bombardues me aftësi të dyfishta, i aftë për të vendosur municione konvencionale dhe bërthamore. Dizajni i tij thekson aftësitë e avancuara të vjedhjes, duke e bërë atë një shtesë të frikshme në arsenalin ajror të ushtrisë amerikane.

Gjatë një dëshmie në Komitetin e Shërbimeve të Armatosura të Senatit në fillim të këtij muaji, Andrew Hunter, ndihmës sekretari i Forcave Ajrore për prokurimin, teknologjinë dhe logjistikën, konfirmoi se testimi i fluturimit të B-21 po vazhdon sipas orarit.

Hunter theksoi më tej se B-21 është avioni i parë i këtij lloji që është më shumë digjital, një faktor që kontribuon shumë në përmbushjen e kërkesave të rrepta të programit.

B-21 Raider u vu re për herë të parë në veprim nga vëzhguesit e avionëve nëntorin e kaluar, duke dhënë një paraqitje të shkurtër të këtij bombarduesi gjatë fluturimit. Sidoqoftë, fluturimi i tij më zyrtar i testimit u zhvillua në maj të këtij viti, duke ofruar një njohje më formale të fazës aktuale të testimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *