Ambasadori i BE në në Shqipëri, Luigi Soreca është takuar sot me ministrin e Drejtësisë, Ulsi Manja.

Në një postim në rrjetet sociale, Soreca shprehet se tashmë është koha për konsolidimin e Reformës në Drejtësi, ndërsa thekson se efikasiteti i gjykatave dhe gjyqtarëve është qëllimi kryesor.

“Sot takova ministrin e sapoemëruar të Drejtësisë, z. Ulsi Manja. Reforma në Drejtësi duhet të konsolidohet tani, dhe efikasiteti i gjykatave dhe pavarësia e magjistratëve janë qëllimet kryesore. Ne diskutuam rolin e institucioneve të verifikimit dhe të Shkollës së Magjistraturës, si dhe punën e vazhdueshme në hartën gjyqësore. Reforma e sistemit të drejtësisë vazhdon me mbështetjen e Bashkimit Evropian”, shkruan Soreca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *