Ambasadorit të Republikës Popullore të Kinës në Britani të Madhe, Zheng Zenguang, i është ndaluar hyrja në parlamentin britanik.

 

Ky vendim, i cili është marrë në një kohë kur tensionet me dy qeverive janë duke u rritur, mund të shkaktojë një konflikt diplomatike mes Londrës dhe Pekinit, shkruan BBC.

 

Nga ana tjetër, Kina ka ndaluar udhëtimet dhe ka ngrirë pronat për pesë deputetë britanikë, pasi i akuzon për dezinformim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *