Protesta e paralajmëruar e opozitës për të enjten ka sjellë edhe reagimin e ambasadorit Italian në vendin tonë Alberto Cutillo, i thekson se shpreson që  tubimi nesër të jetë paqësore dhe se çdo shprehje e dhunshme do të dënohet nga pala italiane.

 

“Protestat janë një mjet ligjor i shprehjes së shoqërisë demokratike, por liria e shprehjes nuk mund të justifikojë deklaratat që nxisin dhunën dhe akoma më pak akte të dhunshme. Shpresoj që protestat e nesërme të jenë paqësore dhe të ruhet respekti për institucionet e shtetit. Çdo shprehje e dhunshme e pakënaqësisë do të dënohet me vendosmëri nga pala italiane”.

 

Gjithashtu në profilin zyrtar të ambasadës italiane, bëhet thirrje të gjithë shtetasve italianë të kenë kujdes nga protesta e nesërme e opozitës.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *